Niacinamide/vitamine-B3 15g, 100g of 500g grondstof v cosmetica – food grade

2,2531,50

Wissen

Productomschrijving

Niacinamide poeder / vitamine-B3 15g (food grade).

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat niacinamide, hyperpigmentatie (pigmentvlekken en melasma) tegengaat, ontstekingen, acné en jeuk vermindert, de talgproductie afneemt en de collageenproductie stimuleert. Bovendien is het één van de sterkste anti-oxidanten die de huid beschermt tegen de nadelige effecten van UV. Nog een bijkomstigheid is dat niacinamide licht exfolieert.

Voor een extra boost is het aanbevolen om N-Acetyl D-Glucosamine toe te voegen aan cosmetica waar niacinamide poeder / B3 inzit, omdat de gunstige werkingen van niacinamide en n-acetyl d-glucosamine synerchetisch zijn.

Ondanks dat we niacinamide binnenkrijgen via voeding en supplementen, is het aanbrengen van niacinamide op de huid zeer gunstig. Als de huid ouder wordt, dan wordt het namelijk steeds moeilijker voor het lichaam om voldoende voedingsstoffen aan de huid af te geven. 

De werking van Niacinamide is alleen aangetoond bij concentraties rond de 4 tot 5%. Veel cosmeticafabrikanten suggereren dat ze cosmeticaproducten hebben met niacinamide erin, maar vaak zit er veel minder in dan de aanbevolen hoeveelheid. Met de doe-het-zelf methode is het mogelijk om het zelf te maken voor een klein prijsje.

Niacinamide poeder / B3 is oplosbaar in water en in kant en klare crèmes.  

Klik HIER om het blogbericht te lezen, “Wetenschappelijk bewezen effectieve antioxidanten voor de huid”.
Klik HIER om het blogbericht te lezen, “Antioxidanten smeren: een noodzakelijke aanvulling op voeding en anti-zonnebrandcrèmes.

Extra informatie

Volume:

15g, 100g, 500g

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Niacinamide/vitamine-B3 15g, 100g of 500g grondstof v cosmetica – food grade”