mei 07

Antioxidanten smeren: een noodzakelijke aanvulling op voeding en anti-zonnebrandcrèmes

Door blootstelling aan UV-straling kunnen er vrije zuurstofradicalen ontstaan. Ontstekingen, oxidatieve stress en afbraak van extracellulair matrixmateriaal hebben allemaal de vrije zuurstofradicalen als oorzaak.  Het gevolg hiervan is huidveroudering en mogelijk huidkanker.

Een zonnebrandcrème is niet genoeg om de huid te beschermen tegen deze vrije zuurstofradicalen, omdat het slechts 55% van de vrije zuurstofradicalen neutraliseert. Antioxidanten kunnen ook een grote hoeveelheid vrije zuurstofradicalen uitschakelen. Antioxidanten zijn om deze reden een noodzakelijke aanvulling op anti-zonnebrandcrèmes.

De basisroutine voor een goede gezichtsverzorging bestaat uit vijf stappen: stap 1 reinigen, stap 2 corrigeren, stap 3 voorkomen, stap 4 hydrateren en stap 5 beschermen.

Het voorkomen van huidschade door UV-straling doet men aan de hand van antioxidanten. Dit is stap 3.

Antioxidanten zijn van nature in de huid aanwezig. Door voeding neemt de huid antioxidanten op, maar niet voldoende om optimaal beschermd te zijn tegen vrije zuurstofradicalen. Bovendien neemt met de jaren het voorraad antioxidanten af in het lichaam. Genoeg antioxidanten eten, genoeg antioxidanten op de huid smeren en dagelijks een breed spectrum anti-zonnebrandcrème met veilige zonnefilters aanbrengen, is daarom verstandig.

Voorwaarden voor een goede werking van antioxidanten in een crème, lotion of serum:

  • De aanbevolen concentraties antioxidanten dienen in de cosmetica te zitten.
  • Net als het eten van diverse antioxidanten heeft een diversiteit aan oxidanten in cosmetica de beste werking, omdat ze elkaars werking versterken.
  • Antioxidanten zijn heel gevoelig voor licht en zuurstof. Het heeft dus totaal geen zin deze stoffen in een potje te stoppen, gebruik hiervoor een lucht- en lichtdichte verpakking.

Een goede anti-zonnebrandcrèmes met veilige zonnefilters is Derma (bron: dr-jetskeultee.nl.). In Nederland is Derma exclusief te koop bij Beautystuff.

Derma Sonnenlotion blogfoto

button_nu-bestellen

Klik HIER om het blogbericht te lezen: Wetenschappelijk bewezen effectieve antioxidanten voor de huid.

Bron: www.dr-jetskeultee.nl en www.paulaschoice.com

Tags: , ,