
mrt 17
Rijstwater haargroei challenge, doe je mee?
In Japan wordt rijstwater door de Yao vrouwen al jaren gebruikt om haar langer te laten groeien, sterker en zachter te maken en het wordt gebruikt ter behoud van de natuurlijke haarkleur. Rijstwater heeft niet alleen voordelen voor het haar, maar ook voor de huid. Deze rijstwater traditie heet in Japan Yu-Su-Ru.
Rijstwater zit vol met vitaminen, mineralen, antioxidanten en aminozuren, die kunnen bijdragen aan een gezonde en mooie huid. Tevens bevat rijstwater inositol, een koolhydraat dat het haar versterkt. Niet zo gek dat veel mensen wereldwijd super enthousiast zijn over rijstwater en er overal rijstwater haargroei challenges worden gehouden.
Onderzoek heeft aangetoond dat gefermenteerd rijstwater gunstiger is dan gewoon rijstwater. Het fermentatieproces verandert de pH-waarde van rijstwater en brengt het dichterbij de pH-waarde van haar en huid. Gefermenteerd rijstwater bevat hetzelfde als rijstwater, maar ook sporen van de stof pitera, die ontstaan tijdens het fermentatieproces. Dit goedje wordt door beauty experts bestempeld als een anti-age elixer, wat celvernieuwing van haar en huid stimuleert.
Gefermenteerd rijstwater maken
- Neem 100g rijst (het maakt niet uit welke rijst) en doe dit in de zeef en was het onder de kraan.
- Doe de gewassen rijst in de glazen pot.
- Voeg 400ml water toe en roer het geheel met de spatel.
- Sluit de pot en laat het tussen 12 tot 24u fermenteren.
- Bevestig de trechter onder de zeef en doe dit op de fles.
- Giet het rijstwater af in de fles en bevestig de spraydop.
- Het gefermenteerde rijstwater is klaar voor gebruik.
Tips gefermenteerd rijstwater maken
Hoe langer het rijstwater fermenteert des te sterker de geur. Mocht je de geur willen maskeren, dan kun je enkele druppels lavendel of een andere etherische olie aan het gefermenteerde rijstwater toevoegen. Het is ook mogelijk om wat schillen van een citrusvrucht (citroen, sinaasappel, limoen) aan het rijstwater toe te voegen tijdens het fermentatieproces.
Gefermenteerd rijstwater is enkele dagen houdbaar mits het in de koelkast wordt bewaard.
Toepassingen gefermenteerd rijstwater
- Haarspoeling: Was je haar zoals je normaal ook zou doen met shampoo en conditioner. Schenk daarna een royale hoeveelheid rijstwater over je haar. Masseer het goed in haar en hoofdhuid en spoel het na enkele minuten uit met water.
- Conditioner: Masseer het rijstwater in haar en hoofdhuid en doe een douchemuts op, laat dit ca. 30 tot 60 minuten inwerken. Spoel het daarna uit met water.
- Haarmasker: Masseer het rijstwater in haar en hoofdhuid en doe de douchemuts op, laat dit ca. een nacht inwerken. Spoel het daarna uit met water.
- Gezichtsreiniger: Spray rijstwater op een wattenschijfje en reinig je gezicht met het schijfje. Doe dit een paar keer per week om je huid een boost te geven. Ook helpt rijstwater om je poriën te verkleinen.
- Toner: o.a. acné, eczeem, verbrande huid en huidveroudering zijn redenen om rijstwater als toner te gebruiken. Breng wat rijstwater aan op een wattenschijfje en dep dit op het gezicht. Laat je huid daarna drogen. Een mooie bijkomstigheid is dat het ook de groei van wimpers en wenkbrauwen bevordert.
Inhoud “Rijstwater doe-het-zelf set”: glazen weckpot 1000ml, sprayfles 300ml, trechterzeef, spatel, 2 douchemutsen, 3 extra weckpotringen en een reinigingsborstel.
Een Rijstwater doe-het-zelf set t.w.v. €45 is te koop bij BeautyStuff.nl
.
Als je nog niet overtuigd bent, zie dan de volgende video
Niet alleen vrouwen gebruiken de rijstwater methode om hen haar sneller en voller te laten groeien, maar ook mannen hebben er natuurlijk baat bij. Zo zou het ook door mannen gebruikt worden om de baard sneller te laten groeien.
Wat rijstwater voor de huid kan doen, kun je zien in de volgende video
Mocht jij je haargroei ook van binnenuit een flinke boost willen geven, dan raden wij je aan om collageen peptides te nemen. Collageen bevordert o.a. ook de nagelgroei en het zorgt voor een stevigere huid. Bekijk het assortiment collageen poeders, dat Beautystuff verkoopt, door HIER te klikken.