nov 03

Grijs haar tegengaan met zwavel

Grijs haar krijgen we uiteindelijk allemaal, maar misschien ook niet! Grijze haren zijn haren zonder pigmenten. In werkelijkheid zijn de haren niet grijs, maar kleurloos en transparant. De leeftijd waarop men grijs wordt, is meestal erfelijk bepaald. Door toedracht van externe factoren kan het proces worden versneld. Tegenwoordig wordt men sneller grijs dan vorige generaties.

Haar bevat pigmenten (melanine) die verantwoordelijk zijn voor de haarkleur. Er zijn twee kleuren pigmenten, namelijk de zwarte pigmenten (eumelanine) en de rood-gele pigmenten (pheomelanine). De combinatie van en hoeveelheid aan eumelanine en pheomelanine is bepalend voor de haarkleur.

Het afnemen van de melanineproductie

Melanineproductie is helaas niet eindeloos. Afhankelijk van erfelijkheid krijgen de meeste mensen tussen dertig en de vijftig jaar hun eerste grijze haren. Factoren die het grijs worden enigszins kunnen versnellen zijn; roken, stress, slechte eet- en drinkgewoontes en het gebruik van bepaalde geneesmiddelen. Tijdens het grijswordingsproces stopt de productie van melanine in de haarfollikels. Als men eenmaal grijs is geworden dan is er meestal geen omkeerbare situatie, tenzij de oorzaak een symptoom van een aandoening is. Als de oorzaak van een aandoening wordt aangepakt, kan de melanineproductie in de haarfollikels weer actief worden. Een voorbeeld is iemand die door toedoen van chemotherapie grijs is geworden en na het stopzetten van de therapie weer pigmentvorming heeft gekregen in de haarfollikels. Een ander voorbeeld is iemand met een tekort aan zwavel in het lichaam, zodra een tekort aan zwavel in het lichaam op peil wordt gebracht, dan zullen de haren de oorspronkelijke kleur weer terugkrijgen.

Zwavel tegen het grijs worden van het haar

Zwavel is een van de belangrijkste mineralen in het menselijk lichaam. Zwavel is een van de slechts drie mineralen, die het transport van zuurstof en voedingsstoffen in het bloed vergemakkelijkt en zorgt voor een goede celregeneratie. Een goede celregeneratie is nodig voor een goede gezondheid van de huid en het algehele lichaam. Voedingsmiddelen die zwavel bevatten zijn onder andere uien, knoflook (in hoge mate), vlees, vis, fruit en noten.

Uit de Cellulaire Matrix studie is gebleken dat inname van zwavel oftewel MSM-supplementen, ervoor zorgt dat het haar weer zijn oorspronkelijke kleur terugkrijgt.

Sommige mensen zweren bij het insmeren van de hoofdhuid met knoflook of uiensap, omdat het haar hierdoor sneller groeit en het grijze haar weer teruggaat naar de oorspronkelijke kleur. Ook zijn er mensen die om dezelfde redenen Herbalicea knoflookshampoo gebruiken. De reviews over deze shampoo zijn wereldwijd veelbelovend!

De Herbalicea knoflookshampoo is in Nederland verkrijgbaar bij Beautystuff.nl

button_nu-bestellen

 

Tags: , , , , , , ,