jul 11

Effectief cellulite verminderen

Van nature hebben vrouwen meer vetcellen dan mannen. Bovendien zijn deze vetcellen bij vrouwen groter dan bij mannen, waardoor ze eerder kans hebben op cellulite.

Vaak wordt er gedacht dat cellulite te maken heeft met overgewicht, dit klopt niet. Ook slanke vrouwen hebben er last van. Stevige vrouwen hebben na het afvallen ook nog steeds te maken met cellulite als ze het onderliggend probleem niet aanpakken. Bovendien zijn er stevige vrouwen die geen cellulite hebben. Cellulite is echter geen cellulitis. Cellulitis is namelijk een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel.
.

Het ontstaan van cellulite

Cellulite ontstaat meestal tijdens de pubertijd en wordt te zijner tijd zichtbaarder door een verslechterde bloedcirculatie en andere oorzaken. De verslechterde bloedcirculatie verstoort de afvoer van afvalstoffen en vetcellen. Hierdoor ontstaat er een ophoping van vetcellen die ingekapseld worden in het bindweefsel van de onderhuid. Het weefsel verhardt en trekt de huid naar beneden. Het gevolg is een oneffen huidoppervlak, wat lijkt op een sinaasappelschil. Het lichaam slaat haar vet op daar waar de doorbloeding het slechtst is. Vandaar dat veel vrouwen wat voller zijn bij de heupen, billen en buik.

Andere oorzaken van cellulite zijn meestal een combinatie van meerdere factoren zoals; medicatie, weinig bewegen, schommeling in de hormoonhuishouding, roken, stress, slechte eet- en drinkgewoontes en de anticonceptie.
.

Dr RollerCellulite verminderen

 • Minimaal twee liter water of groene thee per dag drinken, gifstoffen worden hierdoor sneller afgevoerd.
 • Beperk suiker, zout, vet, koffie en alcohol.
 • Meer bewegen om de bloedcirculatie te stimuleren.
 • Stoppen met roken, roken heeft onder andere een vernauwende werking op bloedvaten, een goede bloedsomloop wordt hierdoor belemmerd.
 • Stoppen met de anticonceptiepil, omdat te veel oestrogenen in het lichaam de kwaal verergert.
 • Masseer je huid dagelijks voor het douchen met een borstel.
 • Regelmatig een sauna bezoeken en iedere dag afwisselend een koude en een warme douche nemen.
 • Dagelijks supplementen nemen die bewezen effectief zijn tegen cullulite.
 • Dagelijks crèmes smeren die bewezen effectief zijn tegen cellulite
 • Bindweefsel masseren middels cupping
 • Gebruik een dermaroller zoals de Dr. Roller, die bewezen effectief is. Het te behandelen gebied is eventueel te verdoven met Dr. Numb crème (ook te koop bij Beautystuff).
 • Gebruik zo nu een dan een bodywrap van Aztec Secret Indian Healing Clay.
  .

Voeding en cellulite

 1. Drink dagelijks minimaal 1,5 liter water, kruidenthee of groene thee. Neem maximaal 200 mg zout en maximaal 6 theelepels suiker per dag. Teveel suiker wordt namelijk opgeslagen in de vetcellen, waardoor de vetcellen groter worden. Teveel zout zorgt voor het vasthouden van vocht, waardoor de cellulite veel meer opvalt.
 2. Eet zo min mogelijk vet.
 3. Eet twee eetlepels lijnzaad per dag, lijnzaad zorgt onder meer voor de aanmaak van collageen. Je kunt in plaats van lijnzaad ook Omega-3 visolie capsules gebruiken.
 4. Eet vezelrijk voedsel en vermijd zoveel mogelijk witte meelproducten zoals; wit brood, witte spaghetti, witte rijst, pizza en koekjes.

 

Goede crème en kleimasker tegen cellulite

 • aztec-secret-indian-healing-clayRetinol Crème (een afgeleide van vitamine A) – Schadelijke vrije radicalen zorgen ervoor dat de huid er ouder uit gaat zien. Een antioxidant die dit proces stopt heet Retinol.  Retinol  verhoogt de collageenproductie en vermindert rimpels en cellulite. Aanbevolen hoeveelheid in een creme is 100.000 IU per 31 gram. Indien u een Retinol crème zelf wilt maken, dan kunt u bij www.beautystuff.nl een doe-het-zelf pakket kopen.
 • Aztec Secret Healing Clay bestaande uit pure bentoniet calcium klei (mineraal), wordt gebruikt als bodywrap en als effectief middel in het verminderen van cellulite en het verstevigen van de huid.
  .

foto(7)Droogborstelen en masseren (bindweefselmassage) tegen cellulite

 • Masseer je huid dagelijks voor het douchen met een borstel (droogborstelen). Maak tijdens de massage bewegingen richting het hart.
 • Naast bovengenoemde is endermologie ook een goede manier om zoveel mogelijk van de cellulite af te komen. Endermologie is een diepliggend bindweefselmassage die je kunt ondergaan bij een schoonheidssalon. Endermologie/ bindweefselmassage verbetert de huid en het weefsel. Tevens bevordert endermologie de afvoer van afvalstoffen en heeft het een gunstige werking op de bloedsomloop. Ook stimuleert het de aanmaak van collageen en elastine. Het resultaat na regelmatig behandelen is een veel gladdere huidoppervlak.
 • body-cuppingAan de hand van Body Cups kan men een bindweefselmassage vanuit huis doen, die net zo effectief is als bij een schoonheidssalon.

 

De crèmes, dermaroller Dr. Roller, borstels, body cups en de Aztec Secret Indian Healing Clay zijn te koop bij Beautystuff.nl

Tags: , , ,

Leave a Reply