Menstruatiecup van medisch siliconen + houder

19,99

Wissen

Productomschrijving

Voordelen van een menstruatiecup:

  1. Een menstruatiecup is praktisch: je kunt een menstruatiecup 8 tot 12 uur dragen en hoeft ‘t dus maar enkele keren per dag leeg te maken en schoon te maken, afhankelijk van de hevigheid van je menstruatie.
  2. Een menstruatiecup is gezonder: een tampon absorbeert je menstruatiebloed. Helaas niet alleen dat, maar óók het vocht van het gevoelige vaginale slijmvlies! Daardoor kunnen ze het slijmvlies uitdrogen, wat kan zorgen voor kleine scheurtjes, irritaties en zelfs vaginale infecties. Daarnaast kunnen er pluisjes loslaten en achterblijven, met alle gevolgen van dien. Een menstruatiecup vangt het bloed alleen op en laat de gevoelige slijmvliezen met rust. Een cup van goede kwaliteit laat niets achter in de vagina; onze menstruatiecups zijn gemaakt van de hoogste graad medische siliconen, die niet reageren met het lichaam en geen bleek of geurstoffen en andere schadelijke stoffen bevatten. Bovendien laat een menstruatiecup de belangrijke vaginale flora intact, en geeft het minder kans op (schimmel)infecties of bacteriële vaginose. Wat ook een voordeel is van een menstruatiecup ten opzichte van een tampon, is dat je er geen tamponziekte door kunt oplopen.
  3. Een menstruatiecup is beter voor het milieu: in een vrouwenleven worden vele tampons of maandverbanden gebruikt. Dit zorgt voor vele kilo’s afval. Het merendeel van de tampons is niet op milieuvriendelijke wijze geproduceerd; er komen veel water en afvalstoffen kijken bij de productie van tampons. Maandverbanden bestaan voor het grootste deel uit plastic en potentieel schadelijke absorptiekorrels. Een goede kwaliteit menstruatiecup van medisch siliconen is veilig, bevat geen schadelijke stoffen, en kun je hergebruiken.
  4. Een menstruatiecup is beter voor je portemonnee: je menstruatiecup gaat doorgaans 5 tot 10 jaar mee.

Menstruatiecups zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, namelijk small, medium en large.

  • Maat small is voor iemand met een lichte menstruatie en die nog nooit is bevallen.
  • Maat medium is voor iemand met een hevige menstruatie en nog nooit bevallen is, maar ook voor iemand met een lichte menstruatie die wel ooit is bevallen.
  • Maat large is voor iemand met een hevige menstruatie en die wel ooit is bevallen.

Uit hygiënisch oogpunt mag het product niet worden geretourneerd.

Klik HIER voor meer info over de menstruatiecup.

Extra informatie

Maat menstruatiecup:

Small, Medium, Large