Sheaboter ongeraffineerd & biologisch 100g

5,95

SKU: sheaboter-koudgeperst-biologisch-100g. Category: , , . Tags: .

Productomschrijving

Sheaboter (beurre de karité) is een vetsoort die wordt verkregen uit de noten van de Karituboom

Sheaboter heeft van zichzelf hydraterende, beschermende en helende eigenschappen. Daarnaast stimuleert het de celvernieuwing van de huid. Ook eczeem en een droge huid kunnen van Sheaboter een oppepper krijgen. Sheaboter bevat van zichzelf een zonnefactor zodat het ook een lichte bescherming tegen de zon biedt. Het legt als het ware een beschermingslaagje op je huid en beschermt daardoor tegen schadelijke invloeden als rook en uitlaatgassen. Ongeraffineerde Sheaboter kenmerkt zich door een hoog percentage onverzeepbare bestanddelen (15%) zoals fytosterolen, wasesters, allantoïne, vitamine A en E.

Zuiverheid: Ongeraffineerd. Het is een food grade product, maar wordt door ons enkel verpakt en verkocht als cosmetische grondstof.

Waarschuwing:
Sheaboter koudgeperst verdraagt zoals alle koudgeperste boters geen extreme hitte. Verwarm Sheaboter daarom zo min mogelijk.

LET OP: “Echte” ongeraffineerde sheaboter (raw shea butter) heeft een sterke geur. De sterkte van de geur kan variëren per productie en heeft geen invloed op de kwaliteit.

Biologisch gecertificeerd

INCI: Butyrospermum Parkii nut butter

Herkomst: Ghana

Dosering:
3 tot 10% in crèmes en lotions, voor speciale verzorging ook puur.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Sheaboter ongeraffineerd & biologisch 100g”