Xanthaangom verdikkingsmiddel en emulgator 10g of 100g

1,004,95

Wissen
SKU: xanthaangom-verdikkingsmiddel-10g-of-100g. Category: , , , .

Productomschrijving

Xanthaan is een fijn poeder verkregen door de vergisting van suiker. Het wordt gebruikt in de voedingsindustrie, maar het werkt ook goed in cosmetica (crèmes, lotions, vloeibare zepen, douchegels en shampoos) als verdikkingsmiddel, emulgator, conditioner en bevochtigingsmiddel.

Het wordt toegepast in olie-in-water (O/W) emulsies.

Dosering: 0,2 tot 2% – het is zeer stabiel bij diverse temperaturen en pH-waarden.

Op veel sites staat vermeld dat je xanthaangom in koud water dient op te lossen, maar als je xanthaangom in koud water gaat oplossen, dan kun je roeren totdat je een ons weegt. Na een half uur roeren zitten er nog steeds klonten in de emulsie, zelfs als je een mixer gebruikt. Een betere manier is om het op te lossen in olie als je olie gaat gebruiken in je cosmetica. Doe dit tijdens de warmtefase op ca. 50 graden. Mocht je geen olie gaan gebruiken in de cosmetica die je gaat maken, los het dan op in glycerine.

Klik HIER om het blogbericht te lezen over Xanthaangom

 

Extra informatie

Volume:

10g, 100g