Jojoba olie van Cruydhof, puur en koudgeperst 100ml

9,95

Productomschrijving

Jojoba olie van Cruydhof, puur en koudgeperst 100ml.

Hoewel jojoba-olie door de chemische structuur een was genoemd zou moeten worden, spreekt men van olie, omdat jojoba-olie bij kamertemperatuur vloeibaar is. Jojoba olie wordt weleens vergeleken met sebum. Het huideigen sebum bevat namelijk voor 25 tot 30 procent aan was-esters. Echter in tegenstelling tot het sebum heeft jojoba olie niet de neiging poriën te verstoppen.

Jojoba olie is geschikt om vette huid, huid met acne, droge huid en de gevoelige huid te behandelen, door een paar druppels in het badwater te doen of  door het op de huid te smeren na het douchen.

Jojoba olie heeft de volgende toepassingen:

  • als onderdeel van cremes, lotions en serums
  • als haarconditioner of als onderdeel van haarverzorgingsproducten
  • als massage olie
  • als lippenbalsem
  • als make-up verwijderaar

Jojoba olie in cosmetica

Jojoba olie bestaat uit verschillende vetzuren en uit vitamine-E, deze zijn goed voor huid en haar. Per 100 gram bevat het tussen de 5 en 6 mg  aan tocopherolen (vit. E). Amandelolie bevat ongeveer 39 mg aan tocopherolen per 100 gram. Jojoba olie is daarom niet heel erg rijk aan vitamine-E. Desondanks wordt jojoba-olie het meest gebruikt in cosmetica omdat het zeer stabiel is (het is een was), het niet snel ranzig wordt, het een goede stabilisator is, het oxidatie voorkomt en omdat het vrijwel geurloos is.

Extra informatie

inhoud

100ml, 250ml

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Jojoba olie van Cruydhof, puur en koudgeperst 100ml”