jan 22

Recept en gebruiksaanwijzing Hyaluronic acid serum oftewel Hyaluronzuur serum

Hyaluronzuur is in cosmetica een van de meest populaire en effectieve grondstoffen. Hyaluronzuur is een eiwitstof dat in de huid voorkomt en dient als vulmiddel tussen de cellen. Het kan tot duizend keer zijn gewicht in water opnemen. Indien een hyaluronzuur serum regelmatig op het gezicht wordt gebruikt, dan zal de huid binnen vier tot zes weken minder rimpels vertonen en steviger en voller zijn.

Hyaluronzuur dringt meestal niet verder door dan de opperhuid. Het kan verder worden doorgesluisd m.b.v. dermabrasie, skin needling therapie, dermarollen met de Dr. Roller of door een radiofrequentie of ultrasoon behandeling. Klik HIER voor meer info m.b.t. een dermaroller. De aanbevolen concentratie hyaluronzuur hoog moleculair gewicht 1,5-2MDa in een hyaluronzuur serum is tussen de 0,1 tot maximaal 2%. De tolerantie dient wel opgebouwd te worden. Beautystuff raadt aan om hooguit een concentratie van 1% hyaluronzuur te gebruiken, omdat hyaluronzuur vocht onttrekt uit de omgeving. Indien de omgeving droog is (klimaat of centrale verwarming in huis), dan wordt er vocht onttrokken uit de huid. Hierdoor kan de huid droog gaan aanvoelen.

Omdat hyaluronzuur veel water opneemt en dit onttrekt uit de omgeving, moet het hyaluronzuur serum aangebracht worden op een vochtig gezicht. Breng vervolgens een goede moisturizer aan zodra het serum in de huid is opgenomen. Drink ook de nodige dagelijkse hoeveelheid water!

Recept:

• 1% hyaluronzuur hoog moleculair gewicht 1,5-2MDa (waterfase)
• 98,4% rozenwater (waterfase)
• 0,6% Cosgard/ Geogard ® 221 (conservering)

Indien er een hoeveelheid hyaluronzuur serum is gewenst van 50 gram, dan heeft men de volgende hoeveelheid grondstoffen nodig.

• hyaluronzuur hoog moleculair gewicht 1,5-2MDa 0,5g
• rozenwater 49,20g
• conservering Cosgard/ Geogard ® 221 0,30g


Gebruiksaanwijzing:

1. Voeg het hyaluronzuur hoog moleculair gewicht 1,5-2MDa toe aan het rozenwater, nog niet roeren want het hyaluronzuur blijft aan het lepeltje plakken en dat is verspilling van de niet goedkope grondstof. Dek het af met plastic folie en leg het in de koelkast.
2. Haal het na twee uur uit de koelkast en roer het enkele minuten en leg het weer in de koelkast voor twee uur.
3. Haal het hierna wederom uit de koelkast, roer het zeer goed met een plastic lepeltje en voeg de conservering toe.
4. Nogmaals goed mengen totdat het goed is opgelost en giet het dan af in een pipetfles.

Het hyaluronzuur serum kan twee maal daags worden aangebracht. Indien er vooraf een vitamine-c serum is gebruikt, wacht dan een half uur met het aanbrengen van het hyaluronzuur serum. Het serum is ca. 2 tot 3 maanden houdbaar.

Beautystuff heeft ook een Hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht, deze dringt beter door in de huid. Echter, het zorgt er niet voor dat het serum indikt. Vandaar dat er voor een hyaluronzuur serum een hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht nodig is. Het is mogelijk om er ook hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht aan toe te voegen met een concentratie van tussen de  0,1-0,5% in het eindproduct. Voor het aantal benodigde grammen kunt u de cosmetica calculator op de site raadplegen.
.

Belangrijke punten:

*Bij Beautystuff kun je ook een digitale precisie weegschaal kopen om de benodigde ingrediënten nauwkeurig te wegen.
*Indien je cosmetica maakt zonder conservering, dan is de cosmetica hooguit 1 week houdbaar mits het in de koelkast wordt bewaard.
*De doe-het-zelver bepaalt zelf welke hoeveelheid cosmetica zij wilt maken, aan de hand van de percentages benodigde grondstoffen, die in het recept staan. Met behulp van de cosmetica calculator is het mogelijk om de grammen grondstoffen te bepalen, die nodig zijn voor het maken van de cosmetica. Vul hiervoor de percentages in in kolom 1. Om decimalen aan te geven gebruik je een punt en geen komma!
*De alcohol in het pakket dient ter desinfectie van de werkmaterialen en verpakkingen.
*Bewaar de gemaakte cosmetica in de koelkast voor een zo lang mogelijke houdbaarheid.

.

Het doe-het-zelf pakket ‘hyaluronic acid serum oftewel hyaluronzuur serum’ is te koop bij Beautystuff.

 

button_nu-bestellen

.
Gerelateerde blogberichten:

Budgetteren? Maak zelf Top-cosmetica!
Dagelijkse routine gezichtsverzorging