nov 26

Castorolie of Jamaican Black Castor Oil?

Wereldwijd wordt castorolie gebruikt om voller en langer haar, wenkbrauwen en wimpers te krijgen. Ook wordt het gebruikt om een egalere huid te krijgen, maar wat is Castor olie precies? Castor olie wordt gemaakt van de zaden van de ricinus plant. Deze plant komt oorspronkelijk uit Afrika en wordt wonderboom genoemd, omdat er uit een zaadje in rap tempo een enorme plant groeit. Castorolie oftewel wonderolie bevat veel omega vetzuren en vitamine-e.

Terwijl castorolie wordt geperst uit verse zaden, wordt Jamaican Black Castor Oil geperst uit geroosterde zaden. Het roosteren van de zaden geeft de olie een hogere ph-waarde. Ph-waarden variëren van 0 t/m 14. Hoe dichter een stof bij de 0 ligt des te zuurder het is. Hoe dichter een stof bij de 14 ligt des te alkalischer het is. Een alkalische stof zorgt ervoor dat de haarschacht zich opent en dat producten beter worden opgenomen. Ook opent het de poriën van de huid.

De Jamaican Black Castor Oil Extra Dark van Sunny Isle is bovendien extra donker en dikker dan andere soorter castor olie. Er zit een hogere hoeveelheid as in, wat de haarversterkende eigenschappen alleen maar ten goede komt. Zoals alle producten van Sunny Isle bevat ook deze wonderolie uitsluitend natuurlijke ingrediënten, geen chemische toevoegingen of zout. Castor olie van Sunny Isle is ook de enige die geleverd wordt in een flesje met veiligheidsdop.

Eigenschappen van Jamaican Black Castor Oil

De Omega vetten en de vitamine-e hydrateren en voeden de hoofdhuid, met gezond haar als resultaat. Ook heeft het een positieve uitwerking op de huid en helpt het rimpelvorming te vertragen, doordat het de collageenproductie op gang brengt en hydraterend werkt. Bovendien heeft Jamaican Black Castor Oil een zuiverende werking op de hoofdhuid en huid en is het ontstekingsremmend. Door de ontstekingsremmende werking verdwijnt acné al gauw als sneeuw voor de zon!

Toepassingen Jamaican Black Castor oil

Jamaican Black Castor Oil is uitermate geschikt voor diegenen met haaruitval of met een dunner wordende haarlijn. Smeer een aantal keer per week de hoofdhuid in met een kleine hoeveelheid Jamaican Black Castor Oil. Droog haar en haaruitval zullen al gauw tot het verleden behoren. Indien de haarpunten erg droog zijn, dan is het ook aangeraden om de haarpunten ermee in te smeren. Een kussensloop van katoen kan het haar erg uitdrogen en doen breken. Gebruik daarom altijd een kussensloop van zijde of satijn. Banner Bstuff JBCOVoor wimpers en wenkbrauwen is het ook een must, ze zullen er sneller van gaan groeien.

Voor het hydrateren, voeden en zuiveren van de huid is de Oil Cleansing Method zeer geschikt.

Klik HIER om meer te lezen over de Oil Cleansing Method.

Jamaican Black Castor Oil, amandelolie en jojoba olie zijn verkrijgbaar bij Beautystuff.nl

button_nu-bestellen

 

Tags: , , , ,